Recept bananenbrood van biohacker

Inleiding

Heb jij (over)rijpe bananen in huis en trek in een gezonder tussendoortje? Maak dan eens een bananenbrood als verwennerij voor jezelf.

Ingrediënten

  • 4 rijpe bananen
  • 4 eieren
  • 200 gr volkoren havermout fijne vlokken
  • Ongezouten en ongebrande noten
  • Theelepel kaneel

Wat te doen

Om hier wat van te maken, gooi je alles in een grote bak, daar zet je de mixer op en mengt alles totdat het een glad geheel is. Als je liever hele noten wilt of nog wat ter versiering dan kan je die er later nog op en in doen. Je schenkt het geheel in een bakvorm. Zet het in een voorverwarmde oven van 180 graden. Je kijkt na 45 minuten of het geheel er een beetje degelijk en bruin uitziet. Dan prik je met een vork in het midden of er niets meer aan je vork blijft plakken en als de vork er schoon uitkomt, is het klaar. Zo niet, zet hem dan nog even 5-10 minuten terug en check daarna nog een keer.
Even af laten koelen voordat je het uit de bakvorm haalt en proeven maar!

Zintuigen

Mmm, lekker….

Een beetje zompig en de kleur mag wat aantrekkelijker van binnen maar de smaak is er niet minder om. De korst is lekker krokant en de noten geven wel een extra bite. Het had van mij nog wat zoeter gemogen. De noten als topping aan de bovenkant zijn knapperig geworden maar binnenin blijven ze zachter. De noten die zich hier het best voor lenen zijn cashewnoten, walnoten en amandelen.

Effect

Dit gezonde tussendoortje geeft weer energie om door te gaan. Bovendien vult zo’n plak best aardig. De bananen bieden o.a. koolhydraten handig voor de korte inspanning, de volkoren havermout is met vezels goed voor de darmen en de walnoten zorgen voor voeding voor de hersenen. Ze dragen met vitamine E en antioxidanten bij aan het geheugen, concentratie en informatieverwerking.

Conclusie

Een lekkere snack voor tussendoor, makkelijk zelf te maken met weinig ingewikkelde ingredienten. Het recept is snel klaar zelfs voor de drukkerds, die liever niet in de keuken staan.
Het is een flinke hap, dat niet heel lang houdbaar blijft (max. 3 dagen). Maak dus kleine porties en dek het goed af. Of deel het uit zoals ik deed, de meeste reacties van de mee-eters waren positief. Je kunt het ook invriezen om er nog langer mee te kunnen doen.

Tips: Eet niet het hele baksel in een keer op! Kauw langzaam en geniet van elke hap! Daarnaast zou je het ook nog zoeter kunnen maken door amandelmeel, honing of ahornsiroop te gebruiken. En om het eventueel nog aantrekkelijker te maken, kan je wat (pure) chocoladestukjes erdoorheen doen. Enjoy!

Categorie
Tags